Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2021

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunțat că a cumpărat 600.000 de tone de grâu din România, Rusia și Ucraina, cu livrare în perioada 9-20 ianuarie 2022, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

GASC a precizat că la licitația organizată în data de 29 decembrie a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România, 240.000 de tone din Rusia și 120.000 de tone din Ucraina la un preț mediu de 378,33 dolari/tonă, inclusiv livrarea, scrie Agerpres.

TOP Cele mai scumpe orașe din lume. Tel Aviv depășește Parisul CITEȘTE ȘI TOP Cele mai scumpe orașe din lume. Tel Aviv depășește Parisul

La precedenta licitație, organizată în data de 17 noiembrie, GASC a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România cu livrare în perioada 1-15 ianuarie, la un preț mediu de 371,97 dolari/tonă, inclusiv livrarea.

Traderii consultați de Reuters au precizat că achizițiile făcute luni se numără printre cele mai mari încheiate în acest sezon de GASC, adăugând că este posibil ca Autoritatea egipteană să fi dorit să profite de avantajul scăderii cotațiilor la cereale. Cotațiile futures la cereale au scăzut luni pe fondul îngrijorărilor cu privire la noua variantă Omicron a coronavirusului astfel că la bursa de la Chicago cotațiile la grâu au scăzut cu 18 cenți până la 8,22 dolari pentru un bushel.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menține programul de subvenționare a pâinii, de care depind zeci de milioane de egipteni.

viewscnt
Afla mai multe despre
greu
egipt