Exporturile de animale vii au scăzut

 Exporturile de animale vii au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2022

Exporturile de animale vii au scăzut cu 16,8% în primele cinci luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, și au totalizat 182,8 milioane euro, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, și importurile de animale vii s-au redus, cu 17,7%, ajungând la 66,6 milioane euro, scrie Agerpres.

Cel mai mare combinat baltic de îngrășăminte oprește producția din cauza scumpirii galopante a gazelor CITEȘTE ȘI Cel mai mare combinat baltic de îngrășăminte oprește producția din cauza scumpirii galopante a gazelor

Pe această secțiune de produse, în perioada ianuarie-mai 2022 s-a înregistrat un excedent comercial de 116,2 milioane euro.

Pe de altă parte, în primele cinci luni ale acestui an, România a exportat carne și produse din carne în sumă de 223 milioane euro (plus 34,7% comparativ cu aceeași perioadă din 2021) și a importat astfel de produse în valoare de 531,8 milioane euro (plus 32%), rezultând un deficit de 349 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
exporturi
animale
ins