DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, își ridică afacerile, susținut în principal de achiziția fermei Apold

DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, își ridică afacerile, susținut în principal de achiziția fermei Apold
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 24 aug 2022

DN Agrar Group SA, fermă zootehnică românească, controlată de familia olandeză de Boer, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de lei în 2022, susținută în principal de achiziția fermei Apold, realizată la începutul lunii aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Activele totale la 31 decembrie 2021, cu includerea noilor companii, sunt de 218,74 milioane lei, cu 50% mai mari față de 2021.

Ministrul Energiei, despre suma pe care o va plăti Guvernul pentru facturile compensate la energie: ANRE a estimat că impactul schemei ar fi de 16 miliarde lei CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei, despre suma pe care o va plăti Guvernul pentru facturile compensate la energie: ANRE a estimat că impactul schemei ar fi de 16 miliarde lei

 

DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, își ridică afacerile, susținut în principal de achiziția fermei Apold

Grupul include firmele DN Agrar Apold SRL (care are ca obiect de activitate creșterea bovinelor de lapte), DN Agrar Calnic SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase), DN Agrar Holding SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase), Prodag Garbova SRL (cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii).

După finalizarea tuturor operațiunilor legale, Grupul DN AGRAR ajunge la 16 entități care susțin o agricultură integrată, parte a unei economii circulare, prin zootehnie - creșterea bovinelor de lapte, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport si turism.

Integrarea fermelor Lacto Agrar și Apold în ultimul an a contribuit la dublarea numărului de bovine până la 10.000. În ce privește producția vegetală, prin integrarea noilor companii, suprafața lucrată depășește 7.000 de hectare de teren. Pentru anul agricol 2021-2022 sunt înființate culturi de toamnă - triticale de toamnă, grâu de toamnă și culturi de primăvară - orz, floarea soarelui, porumb, soia și mazăre.

„Procesul de dezvoltare al companiei prin achiziții a fost susținut de listarea la Bursa de Valori București încă de anul trecut și are ca scop integrarea cât mai eficientă a activităților grupului, parte a unei economii circulare. Planurile rămân ambițioase, cu proiecte de modernizare și integrare, susținute de un model de afaceri de succes, respectiv atingerea unei cifre de afaceri de 80 milioane de lei în 2022, susținută în principal de achiziția fermei Apold, realizată la începutul lunii aprilie”, spune Jan Gijsbertus de Boer, președintele Consiliului de Administrație DN Agrar Group.

În iulie 2021, DN Agrar Group a atras 24,8 milioane de lei de la investitori în urma unui plasament privat prin care societatea a vândut 25,7% din capitalul social, pentru a achiziționa ferma Lacto Agrar, conform obiectivului stabilit în prospectul de emisiune. Înainte de preluarea Lacto Agrar, producția vegetală, producția zootehnică și managementul fermei erau integrate în agribusiness-ul grupului de firme DN Agrar, astfel că după finalizarea tranzacției nu a fost necesar un proces de tranziție al activităților de producție și management, desfășurate în cadrul activității fermei. Restul achizițiilor au fost finanțate printr-o facilitate de credit, înregistrată ca datorie pe termen lung.

DN Agrar Group SA este un grup de firme cu acționariat majoritar olandez care activează în centrul Transilvaniei în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Grupul este listat la Bursa de Valori București din 2 februarie 2022, sub simbolul DN.

Principalele domenii de activitate sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

DN Agrar Group SA are în total 233 de angajați și, odată cu integrarea fermelor Lacto Agrar și Apold (finalizată în aprilie 2022), a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România. Grupul are circa 7.000 hectare de teren în proprietate și în arendă pe care le lucrează și peste 10.000 de capete, vaci de lapte și tineret bovin.

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar group
ferma