Fabrica de Zahăr Bod reia producția de zahăr din culturile de sfeclă de zahăr din România

Fabrica de Zahăr Bod reia producția de zahăr din culturile de sfeclă de zahăr din România
scris 1 nov 2022

Compania “Best Achiziții S.R.L” deținătoarea brand-ului “Zahăr BOD” și a unei părți reprezentive a Fabricii de Zahăr Bod va relua producția de zahăr din sfeclă de zahăr în anul 2023. În acest sens, începând cu 1 noiembrie 2022, demarează procedura de negociere și achiziție de sfeclă de zahăr de la producătorii și asociațiile de producători interesate.

Astfel, prima întâlnire cu fermierii va avea loc vineri, 04 noiembrie, ora 10:00, la sediul fabricii din Bod, întâlnire organizată în parteneriat cu Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod.  Având în vedere interesul constant manifestat de fermieri pentru a se relua producția de zahăr la Bod, fabrica fiind una dintre cele mai reprezentative fabrici de zahăr din țară, se așteaptă ca la această întâlnire să participe un număr mare de fermieri.

“Cu toții ne dorim să fie repornita fabrica. Este lesne de înțeles că acest parteneriat este un câștig atât pentru fermieri, pe de o parte pentru faptul că cei care încă mai cultivă ar avea unde să-și vândă producția iar pe de altă parte, cei care au renunțat să cultive vor fi tentați să reia această activitate, cât și pentru noi ca țară, deoarece, la rafturi, vom găsi din nou zahăr 100% românesc. Sperăm ca împreună cu actuala echipa de management a fabricii, pe care o văd implicată, să contribuim la redresarea pieței românești de zahăr”, a spus  Ioan Tatu- reprezentant Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod.

La întâlnirea de vineri sunt invitați să participe toți fermierii interesați din regiunea Brașov-Covasna, dar și din alte regiuni limtrofe. Așa cum a afirmat în mai multe rânduri, conducerea Best Achiziții este deschisă dialogului, colaborării și identificării unor soluții menite să aducă Fabrica de Zahăr Bod la standarde înalte, care să o plaseze în rândul celor mai performante fabrici de profil.

În prezent, secția de ambalare a fabricii este activă, un număr de 40 persoane fiind angajate în aceasta. De asemenea, produsul “Zahăr Bod” se găsește în rafturile unor magazine și lanțuri de supermarket-uri din țară.

“Reiterez faptul că depunem toate eforturile ca în România să nu dispară tradiția culturii sfeclei de zahăr, mai ales că în zona Brașov-Mureș-Covasna terenul agricol este cel mai bun pentru o astfel de cultură. Totodată, avem speranța că împreună cu fermierii români vom reuși că în anul ce urmează să repornim producția de zahăr la Bod”, a spus Mihaela Neagu- director general Best Achiziții S.R.L.

viewscnt
Afla mai multe despre
zahăr
fabrica