Franța ar putea trimite Rusia în fața OMC în disputa cu privire la cuvântul șampanie

Franța ar putea trimite Rusia în fața OMC în disputa cu privire la cuvântul șampanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2021

Guvernul francez a anunțat că ar putea trimite Rusia în fața Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), ca urmare a planurilor Moscovei de a obliga producătorii străini de șampanie să își eticheteze produsul drept "vin spumant" în Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unei legi promulgate recent de Vladimir Putin, numai vinul efervescent produs în Rusia poate fi etichetat drept "șampanie", în timp ce producătorii străini vor trebui să modifice denumirea băuturii lor, scrie Agerpres.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Unii producători francezi, care susțin că doar produsele care provin din regiunea Champagne din Franța pot fi vândute sub denumirea de "șampanie", au interpretat noua lege din Rusia ca un efort al autorităților de la Moscova de a ajuta producătorii ruși de vin, în dauna producătorilor străini.

"După ce vom analiza legislația rusească, în zilele următoare vom lua măsurile care se impun față de autoritățile ruse", a declarat marți ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, în cursul unei audieri în Parlament. "Dacă se va dovedi că au fost încălcate prevederile Organizației Mondiale a Comerțului, vom proceda la fel cum am făcut și anterior în relația cu Rusia" a mai spus Le Drian, care a adăugat însă că "sper că vom putea rezolva aceste dificultăți prin dialog".

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) are un mecanism de rezolvare a disputelor comerciale între statele membre.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

În prezent, Rusia importă aproximativ 50 de milioane de litri de vin spumant în fiecare an, dintre care 13% este șampanie franțuzească. Există deja disponibile mai multe mărci de 'champagne' rusească, produse în regiunile din sudul Rusiei, precum Krasnodar și Rostov, și care se comercializează chiar și cu 270 de ruble (aproximativ trei euro) litrul.

Franța protejează termenul ''champagne", iar Uniunea Europeană și multe alte țări rezervă acest termen numai pentru vinul produs în regiunea cu același nume din nord-estul Franței.

Ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandi, a afirmat că "șampanie" este un nume care poate fi folosit doar pentru vinurile spumante din regiunea omonimă din Franța, deși în decursul timpului alte țări au încercat să susțină că denumirea este a lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sampanie
franta
omc