Grecia, a șasea destinație turistică vinicolă pe plan global

Grecia, a șasea destinație turistică vinicolă pe plan global
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2021

Grecia se află pe locul șase în topul destinațiilor turistice vinicole, conform unui studiu realizat de aplicația pentru depozitarea bagajelor Bounce, informează publicația Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Studiul a analizat consumul și producția de vin, numărul viilor și al tururilor de crame, dar și costul mediu al unei sticle îmbuteliate de vin, pentru a prezenta cele mai bune locații pe care le pot vizita în vacanțe iubitorii de vin, scrie Agerpres.

La un an după Brexit, plecarea muncitorilor români a creat un „coșmar absolut” pentru viticultorii britanici: „Aparent nu avem persoane pricepute în țara asta” CITEȘTE ȘI La un an după Brexit, plecarea muncitorilor români a creat un „coșmar absolut” pentru viticultorii britanici: „Aparent nu avem persoane pricepute în țara asta”

Pe plan global, primele locuri sunt ocupate de Italia (cu 8,28 puncte din 10), Portugalia, Spania, Franța și Noua Zeelandă. Grecia este pe locul șase, dar înaintea unor producător celebri, cum ar fi Chile și Australia.

Grecia a obținut 5,24 puncte din 10, cel mai bun scor fiind la rata ridicată a tururilor de crame - 4.685 la 100.000 de locuitori, al doilea cel mai ridicat punctaj din lume.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia țării, în condițiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează un angajat din cinci.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vin