Pandemia a provocat prima scădere a exporturilor UE de vin spumant din ultimul deceniu

Pandemia a provocat prima scădere a exporturilor UE de vin spumant din ultimul deceniu
scris 31 dec 2021

Uniunea Europeană a exportat în 2020 o cantitate de 494 de milioane de litri de vin spumant în afara blocului comunitar, o scădere de aproape 7% comparativ cu cele 528 de milioane de litri exportate în 2019, arată datele publicate de Eurostat.

Aceasta a fost prima scădere înregistrată de exporturile UE de vin spumant în ultimul deceniu, în condițiile în care aceste exporturi au crescut în medie cu 8% pe an, cea mai importantă creștere (11%) fiind înregistrată în 2014 comparativ cu 2013. Însă pandemia a afectat în mod semnificativ comerțul cu vinuri din cauză că multe baruri și restaurante au fost închise, scrie Agerpres.

Avioane încărcate cu cartofi zboară spre Japonia pentru a rezolva criza de cartofi prăjiți. Restaurantele McDonald’s - obligate să micșoreze porțiile CITEȘTE ȘI Avioane încărcate cu cartofi zboară spre Japonia pentru a rezolva criza de cartofi prăjiți. Restaurantele McDonald’s - obligate să micșoreze porțiile

În 2020, cele trei mari categorii de vin spumant exportate de statele membre UE în afara spațiului comunitar au fost: prosecco (41% sau 205 milioane litri), șampanie (13% sau 66 milioane litri) și cava (12% sau 58 milioane litri).

Tot în 2020, statele membre UE au importat 9,3 milioane litri de vin spumant din țările din afara blocului comunitar, echivalentul a doar 2% din cantitatea exportată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin spuman
exporturi