Grecii de la Olympus contractează un credit de 5 milioane de euro de la Alpha Bank

Grecii de la Olympus contractează un credit de 5 milioane de euro de la Alpha Bank
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 18 ian 2016

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandurilor Olympus și Oly, controlat de compania elenă Hellenic Dairies,  contractează un împumut de 5 milioane de euro de la Alpha Bank pe o durată de maxim un an de zile din momentul acordării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Contractarea de către S.C. Fabrica de Lapte Brașov S.A. a unui credit pe termen scurt în valoare de 5.000.000 EUR cu valabilitate de până la maximum 12 luni (de la semnarea contractului de credit) de la Alpha Bank Romania S.A. și, în acest scop, încheierea și executarea de către Societate, în calitate de împrumutat, a unui contract de credit cu Alpha Bank Romania S.A., în calitate de creditor”, se arată în decizia acționarilor.

Pentru obținerea împrumutului sunt depuse garanții personale din partea lui Dimitrios și a lui Michalis Sarantis, care dețin fiecare câte 2,3% din Fabrica de Lapte Brașov. Cei doi frați sunt președintele și respectiv directorul general al Tyras SA, al doilea mare acționar al producătorului de lactate, cu 16% din participații, după Hellenic Dairies, care deține 77%. Printre garanțiile depuse pentru obținerea creditului se mai numără și o scrisoare de garanție în valoare de 5 milioane de euro emisă de Tyras și de Hellenic Dairies.

Monsanto: România nu este afectată de reducerile de personal CITEȘTE ȘI Monsanto: România nu este afectată de reducerile de personal

Fabrica de Lapte Brașov a avut în 2014 afaceri de 304,7 milioane de lei (68,6 milioane de euro), în creștere cu aproape 22% față de 2013. Compania a revenit pe profit în 2014, cu un câștig de 448.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro), după ce cu un an înainte a raportat pierderi de 5,1 milioane de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro).

Principalii competitori ai Olympus sunt FrieslandCampina (Napolact), Albalact, Covalact, Danone.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica de lapte brasov
olympus
hellenic dairies
tyras