Sacrificările de bovine au crescut cu 5,4%, iar la celelalte categorii de animale s-au înregistrat scăderi, în noiembrie 2015

Sacrificările de bovine au crescut cu 5,4%, iar la celelalte categorii de animale s-au înregistrat scăderi, în noiembrie 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2016

Sacrificările de bovine au crescut, în noiembrie 2015, comparativ cu luna anterioară, atât ca număr, cu 5,4%, cât și ca greutate în carcasă, cu 4,7%, în timp ce la porcine, păsări, ovine și caprine s-au înregistrat scăderi, reiese din datele publicate, joi, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, în comparație cu aceeași lună a anului 2014, numărul sacrificărilor de bovine a crescut în noiembrie 2015 cu 1,7%, la porcine a scăzut cu 3,4%, la păsări a crescut cu 14,3%, iar la la ovine și caprine cu 5,9%.

În noiembrie 2015, față de noiembrie 2014, greutatea în carcasă în cazul bovinelor a rămas la același nivel, în timp ce la porcine s-a consemnat o creștere de 0,3%, la ovine și caprine a urcat cu 13,9%, iar la păsări greutatea în carcasă a fost mai mare cu 11,7%.

Datele INS relevă, totodată, că, față de luna noiembrie a acestui an, în octombrie 2015, numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 7,5%, iar în cazul porcinelor, cu 14,1%, iar numărul ovinelor și caprinelor sacrificate a coborât, în aceeași perioadă, cu 20%.

ÎCCJ trimite BCR la negociere cu clienții lui Piperea care au câștigat procesul pe clauze abuzive CITEȘTE ȘI ÎCCJ trimite BCR la negociere cu clienții lui Piperea care au câștigat procesul pe clauze abuzive

De asemenea, greutatea în carcasă consemnată la nivelul lui noiembrie 2015, comparativ cu luna octombrie, a scăzut la porcine, cu 9,2%, la păsări, cu 4,4%, iar la ovine și caprine cu 17,4%.

Statistica pentru unitățile industriale specializate (abatoare) a fost obținută prin cercetări exhaustive, iar pentru exploatațiile agricole fără personalitate juridică, de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), precizează INS. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
bovine
ins