Greta Thunberg: Noua politică agricolă comună "alimentează distrugerea ecologică"

Greta Thunberg: Noua politică agricolă comună "alimentează distrugerea ecologică"
scris 24 oct 2020

Activista de mediu Greta Thunberg a denunțat, vineri seară, alături de alți militanți pentru climat, noua politică agricolă comună (PAC) adoptată de Parlamentul european că "alimentează distrugerea ecologică", potrivit AFP.

"La unsprezece luni după ce Parlamentul european a declarat urgența climatică, același Parlament a votat urmărirea unei politici agricole care - pe scurt - alimentează distrugerea ecologică cu aproape 400 de miliarde de euro", a scris ea pe Facebook, într-un mesaj semnat alături de alți patru militanți de mediu. "Asta a fost posibil mulțumită nenumăraților lobbiști, dar și editorilor și platformelor media care au eșuat în a-și face datoria - să informeze cetățenii despre evenimentele cruciale care îi privesc", a condamnat tânăra, după cum scrie News.ro.

"Suntem dezamăgiți? Nu. Pentru că asta ar însemna că ne-am aștepta la un miracol. Cu toate acestea, această zi a arătat încă o dată amploarea decalajului care există între politicile actuale și ceea ce ar fi nevoie pentru a fi în conformitate cu Acordul de la Paris", a continuat Thunberg.

Tranzacție: Agroland preia activitatea platformei Avicola Mihăilești, cu 6 ferme, intră pe piața ouălor de consum și confirmă că pregătește listarea la bursă CITEȘTE ȘI Tranzacție: Agroland preia activitatea platformei Avicola Mihăilești, cu 6 ferme, intră pe piața ouălor de consum și confirmă că pregătește listarea la bursă

"Asta a fost posibil mulțumită nenumăraților lobbiști, dar și editorilor și platformelor media care au eșuat în a-și face datoria - să informeze cetățenii despre evenimentele cruciale care îi privesc", a condamnat tânăra.

Parlamentul european a adoptat vineri o nouă PAC mai "verde" pentru UE, pe care va trebui să o negocieze cu statele, dar pe care ONG-urile și unii eurodeputați o consideră insuficientă pentru a răspunde problemelor de mediu și climatice.

Unii parlamentari și ONG-uri sunt dezamăgiți și furioși față de la subvențiile care susțin întotdeauna o agricultură intensivă și încurajează insuficient, potrivit acestora, modele mai durabile și mai respectuoase cu mediul.       

viewscnt
Afla mai multe despre
greta thunberg
ecologic
agricultura