Grupul Agricover își majorează cu o treime profitul net semestrial

Grupul Agricover își majorează cu o treime profitul net semestrial
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 aug 2021

Agricover, unul din cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc care a venit în acest an la bursă cu obligațiuni în valoare de 40 milioane euro, înregistrează la S1 creșteri la toate capitolele din bilanț.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Agricover a realizat în primul semestru venituri din activități comerciale în valoare de 698,87 milioane lei, în creștere cu 26,96% față de perioada similară a anului trecut. Este o performanță obținută în contextul unei majorări în aceeași perioadă a numărului de clienți cu 13%. De asemenea, costurile cu bunurile vândute au urcat cu 26,99%, la 666,56 milioane lei, de la 524,26 milioane lei.

Astfel, profitul net al grupului controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani este de 36,61 milioane lei, cu 35,79% mai mare decât cel din primele 6 luni ale anului trecut.

Purcari își majorează substanțial profitul net la S1. Vești bune despre recolta de struguri din 2021 CITEȘTE ȘI Purcari își majorează substanțial profitul net la S1. Vești bune despre recolta de struguri din 2021

La data de 30 iunie, compania avea active totale de 3,07 miliarde lei, în creștere cu 31,76% față de cele de 2,33 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale curente au urcat cu 44,16%, la 1,73 miliarde lei, de la 1,20 miliarde lei, și datoriile totale pe termen lung s-au adâncit cu 27,96%, la 811,37 milioane lei, de la 634,06 milioane lei.

Parte a respectivei structuri de îndatorare este cea mai mare emisiune de obligațiuni a unei companii antreprenoriale românești la BVB, în valoare de 40,00 milioane euro (AGV26E). Titlurile obligatare listate în această primăvară la Bursa de Valori București au scadența în anul 2026 și poartă o dobândă anuală fixă de 3,50%.

Suma atrasă prin emisiunea de obligațiuni este destinată finanțării operațiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanțarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni, instituția financiară nebancară își propune să mențină ritmul alert de creditare al fermierilor români și să contribuie pe mai departe la creșterea susținută, pe baze sustenabile, a performanței agriculturii locale.

Agricover a prelungit în această vară până în august 2023 un contract de împrumut de 200 milioane lei de la Eximbank și a împins până în septembrie 2022 scadența unui credit de 121,8 milioane lei contractat de la Intesa SanPaolo România.

Cresc amenzile pentru firme și persoane care nu respectă prevederile de combatere a ambroziei. Noi măsuri aprobate CITEȘTE ȘI Cresc amenzile pentru firme și persoane care nu respectă prevederile de combatere a ambroziei. Noi măsuri aprobate

Grupul Agricover este unul dintre cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani. 

Agricover Holding SA este acționar majoritar și investitor în activitățile de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food și Agri-Technology derulate prin subsidiarele sale, Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periș SA și Agricover Technology SRL. Acționarii principali ai Agricover Holding SA sunt Jabbar Kanani, cu o participație de 87,27% și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o deținere minoritară de 12,73%, în urma unei tranzacții realizate în noiembrie 2017. În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding SA își desfășoară activitatea peste 1.050 de angajați.

Grupul deservește un portofoliu de peste 6.500 de clienți fermieri, care exploatează peste 2,5 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover holding
bursa de valori bucurești
obligatiuni