Începe prohibiția generală a pescuitului în România

Începe prohibiția generală a pescuitului în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

De miercuri, 9 aprilie 2024, se va institui prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie inclusiv, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului, la data de 9 aprilie, începe prohibiția generală a pescuitului în România, cu excepțiile prevăzute în document, activitatea comercială și recreativă urmând să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie.

VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului

Pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform conform Ordonanței de Urgență nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației de pescuit.

Totodată, pescuitul comercial în perioada de prohibiție constituie infracțiune și se sancționează cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

În weekendul care s-a încheiat, jandarmii tulceni au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente, pentru neprezentarea permisului de pescuit, încălcarea condițiilor prevăzute în permis și pescuitul recreativ de exemplare dimensiunile minime legale. De asemenea, jandarmii tulceni au informat cetățenii cu privire la respectarea perioadei de prohibiție la pescuit.

viewscnt
Afla mai multe despre
pescuit
prohibitie