India vrea să restricționeze exporturile de zahăr

India vrea să restricționeze exporturile de zahăr
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

India ar urma să impună restricții la exporturile sale de zahăr, după ce vremea secetoasă a afectat culturile de trestie de zahăr în al doilea mare cultivator mondial, o mișcare care va limita livrările mondiale de zahăr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank

Detalii AICI

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, țara asiatică este posibil să restricționeze exporturile de zahăr în noul sezon care a început la 1 octombrie 2023 și o decizie oficială va fi anunțată în curând. Este posibil să fie emise cote pentru anumite vânzări pe piețele externe, dacă situația de aprovizionare pe piața internă se va îmbunătăți, au precizat sursele.

EXCLUSIV - VIDEO Interviu ministrul Finanțelor: Aducem DNA și DIICOT la investigarea marilor cazuri de evaziune CITEȘTE ȘI EXCLUSIV - VIDEO Interviu ministrul Finanțelor: Aducem DNA și DIICOT la investigarea marilor cazuri de evaziune

India a înregistrat cel mai slab sezon de ploi musonice din ultimii cinci ani și orice scădere a producției agricole va crește presiunile asupra Guvernului premierului Narendra Modi de a controla inflația produselor alimentare înaintea alegerilor de luna viitoare și a celor din 2024. Restricțiile la export vor pune presiune asupra pieței și este posibil să ducă la creșterea cotațiilor futures la bursele de la New York și Londra, scrie Adevărul.

India a introdus un sistem de cote în sezonul 2022-23 și a restricționat exporturile de zahăr până la aproximativ șase milioane de tone, comparativ cu exporturi nerestricționate de 11 milioane de tone în anul anterior.

Un sondaj efectuat de Bloomberg luna trecută în rândul mai multor analiști, traderi și procesatori arată că majoritatea celor intervievați se așteaptă ca India să nu exporte nicio cantitate de zahăr în acest sezon din cauza producției reduse.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Titan Mașini Grele, fosta IMUAB din comunism, a intrat în insolvență. Compania vrea să se repună pe picioare inclusiv prin vânzarea unor active neesențiale CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Titan Mașini Grele, fosta IMUAB din comunism, a intrat în insolvență. Compania vrea să se repună pe picioare inclusiv prin vânzarea unor active neesențiale

Cotațiile la zahăr brut au urcat în luna septembrie până la cel mai ridicat nivel din ultimi 12 ani pe fondul îngrijorărilor cu privire la livrările limitate, în pofida unei recolte consistente de trestie de zahăr în Brazilia, cel mai mare producător mondial.

Separat, producția de zahăr în Thailanda, al doilea mare exportator mondial, ar urma să scadă și ea cu aproximativ o cincime la următoarea recoltă din cauza unei secete severe, potrivit unei estimări a unei Asociații profesionale din sectorul zahărului. Debutul fenomenului meteo El Nino în acest an a dus la condiții secetoase și precipitații mai mici în multe părți din Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
zahar
india