Legumicultor: Livrăm roșii cherry la 250 de grame, în caserolă, care costă 9,5 lei plus TVA. Cum s-a ajuns aici

Legumicultor: Livrăm roșii cherry la 250 de grame, în caserolă, care costă 9,5 lei plus TVA. Cum s-a ajuns aici
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2023

Andrei Ianțoc, legumicultor, a afirmat că livrează roșiile cherry la 250 de grame, în caserolă, către hypermarketuri, cu 9,5 lei plus TVA, explicând că prețurile au crescut din cauza inflației. El a menționat că pentru a plăti toate cheltuielile și a-ți rămâne o marjă de profit, atunci prețurile au ajuns la acest stadiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“Livrăm numai la hipermarket. Noi livrăm numai produse în caserolă, nu livrăm la kilogram. Avem roșii cherry și  roșii cocktail și avem și roșie prunișoară mare. Am început să livrăm din 10 martie. Noi livrăm roșii cherry la 250 de grame, în caserolă, care costă 9,5 lei plus TVA. Mai sunt roșii cherry la ciorchine tot la 250 de grame și sunt mai scumpe deoarece trebuie să aștepți până când se face absolut tot ciorchinele. Tu pierzi ca și cantitate pentru că, culegând roșia bob cu bob, roșiile se fac mult mai repede, stând să se facă facă ciorchine, trebuie să aștepți până se face tot ciorchinele. Atunci roșia cherry ciorchine la 250 de grame este 11,5 lei”, a declarat Andrei Ianțoc, vineri, la Prima News.

Cantitate record de grâu vândut de România în interval de o săptămână CITEȘTE ȘI Cantitate record de grâu vândut de România în interval de o săptămână

El a explicat motivul pentru care a crescut prețul acestor produse.

“Prețurile acum au crescut din cauza inflației și a tot ceea ce a crescut. Acum 10 ani ieșeam în pierdere pentru că la supermarket poate dădeam pe timp de vară și cu 1,5 lei kilogramul de roșie mare. Iar acum prețurile s-au scumpit din cauza tuturor inputurilor care sunt. Noi cumpărăm peleți, plătim curent, cumpărăm caserole, etichete, lăzi, trebuie să plătim angajații, transportul care s-a scumpit, răsadurile pe care le cumpărăm, semințele pe care le cumpărăm, combaterea biologică pe care o facem, absolut tot sunt cheltuieli. Și ca poate să meargă businessul, să poți să plătești absolut toate lucrurile plus banca pe care o mai ai și să îți rămână și ție o marjă de profit, normal că prețurile au ajuns la acest stadiu. Dacă acum un an plăteam peleții cu 400 de lei tona, în toamnă a fost 1.400 de lei tona”, a mai afirmat Andrei Ianțoc, potrivit News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosii
legume
pret