PSD, în frunte cu liderul Marcel Ciolacu, vrea să îi amendeze pe comercianții care vând produse realizate din materii prime românești, dar nu le indică prin... tricolor. Amenzi de până la 100.000 lei

PSD, în frunte cu liderul Marcel Ciolacu, vrea să îi amendeze pe comercianții care vând produse realizate din materii prime românești, dar nu le indică prin... tricolor. Amenzi de până la 100.000 lei
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 14 apr 2023

Operatorii economici care desfășoară activități de comercializare a produselor, indiferent dacă această activitate se desfășoară în cadrul magazinelor fizice sau în mediul online, vor fi obligați să se asigure că produsele provenite din materii prime românești sunt semnalizate prin aplicarea unui însemn reprezentat de drapelul național al României, imediat lângă produs, în câmpul vizual al consumatorului și ușor de identificat de către acesta. Măsura este propusă într-un proiect legislativ inițiat de lideri ai PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, și analizat de Profit.ro, care propun și amenzi de până la 100.000 lei pentru nerespectarea acestei obligații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

”Având în vedere predispoziția consumatorului român pentru consumul de produse de proveniență autohtonă și pentru o mai bună informare asupra existentei acestora la comercializare, indiferent dacă vorbim de magazine ori de comertul online de produse, este necesară crearea unui cadru legislativ adecvat, care să vină în sprijinul consumatorilor să aleagă în cunoștință”, susțin inițiatorii social-democrați.

De altfel, Marcel Ciolacu a vorbit despre faptul că în noul program de guvernare va exista ceea ce PSD numește ”patriotismul economic”.

DOCUMENT Ciolacu a făcut lege pentru interzicerea făinii de insecte în produsele tradiționale: Protejăm produsele tradiționale românești! CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ciolacu a făcut lege pentru interzicerea făinii de insecte în produsele tradiționale: Protejăm produsele tradiționale românești!

Prevederile proiectului au în vedere, ca urmare realizarea următoarelor obiective:

a) stimularea dezvoltării activității de comercializare a mărfurilor provenite din materii prime de pe teritoriul național;

b) încurajarea liberei inițiative;

c) informarea corectă și protejarea intereselor consumatorilor, precum și posibilitatea asigurării unui mediu corect de dezvoltare a producătorilor autohtoni.

”Operatorii economici care desfășoară activități de comercializare a produselor, indiferent dacă această activitate se desfășoară în cadrul magazinelor fizice sau în mediul on-line, sunt obligați să se asigure că produsele provenite din materii prime românești sunt semnalizate prin aplicarea unui însemn reprezentat de drapelul național al României, imediat lângă produs, în câmpul vizual al consumatorului și ușor de identificat de către acesta”, prevede proiectul inițiat de liderii PSD.

ULTIMA ORĂ Iohannis respinge ″suprataxa OMV Petrom″, anunțată în premieră de Profit.ro, și cere reexaminarea deciziei la care compania a reacționat virulent CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Iohannis respinge ″suprataxa OMV Petrom″, anunțată în premieră de Profit.ro, și cere reexaminarea deciziei la care compania a reacționat virulent

Potrivit proiectului, constituie contravenție și se sancționează după cum urmează:

a) nerespectarea prevederilor menționate cu amendă între 1.000-10.000 lei pentru operatorii economicii care au realizat pe teritoriul României în anul financiar anterior sancționării o cifră de afaceri anuală netă de până Ia 2 milioane euro, echivalent în lei la cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României;

b) nerespectarea prevederilor menționate cu amendă între 10.000-100.000 lei pentru pentru operatorii economici care au realizat pe teritoriul României în anul financiar anterior sancționării o cifră de afaceri anuală netă de la 2 milioane euro până la 50 milioane euro, echivalent în lei Ia cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor vor fi în atribuțiile reprezentanțiilor împuterniciți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
psd
tricolor
amenda
comerț
produs
materie prima
romanesc
proiect