Londra vrea să pună capăt accesului automat la pescuit în apele teritoriale britanice

Londra vrea să pună capăt accesului automat la pescuit în apele teritoriale britanice
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2020

Guvernul britanic a anunțat miercuri că prezintă în Parlament un proiect de lege vizând să pună capăt, la finalul perioadei de tranziție post-Brexit, accesului automat de care dispun vapoarele statelor membre ale Uniunii Europene (UE) în apele cu pește ale Regatului Unit, relatează Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul prevede ca regatul să iasă din Politica Comună a Pescuitului (PCP) la finalul perioadei de tranziție post-Brexit, la 31 decembrie, și să dea țării puterea de a acționa ca stat de coastă independent, scrie News.ro.

Danezii de la FirstFarms pregătesc o nouă investiție în agricultura românească CITEȘTE ȘI Danezii de la FirstFarms pregătesc o nouă investiție în agricultura românească

”În viitor, accesul la pește în apele teritoiale britanice va fi o problemă pe care Regatul Unit urmează să o negocieze, iar noi vom decide reguli pe care vapoarele străine să le urmeze”, a anunțat într-un comunicat Ministerul Mediului, Alimentației și Agriculturii.

Reluarea controlului apelor britanice cu pește, un simbol al susținătorilor ieșirii regtalui din Uniune, ar putea avea repercusiuni mai largi, de exemplu asupra sectorului financiar britanic, în contextul în care Bruxellesul și Londra negociază ultimele detalii ale divorțului.

Britanicii au anunțat în trecut că vor să separe, în negocierile lor cu UE, problema accesului în apele lor teritoriale de cea a cantității de pește britanic exportat către UE.

Actuala politică a UE permite tuturor vapoarelor eropene să aibă acces în ape și în zonele de pescuit ale statelor membre UE, ceea ce favorizează competiția.

viewscnt
Afla mai multe despre
pescuit
apele teritoriale britanice