Ministerul Agriculturii: Fermierii au la dispoziție 42,8 milioane euro fonduri europene ca să își asigure culturile

Ministerul Agriculturii: Fermierii au la dispoziție 42,8 milioane euro fonduri europene ca să își asigure culturile
scris 8 mai 2019

Fermierii își pot asigura culturile cu bani europeni, iar de la 1 aprilie se află în derulare sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor" din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu scopul de a încuraja fermierii să își asigure culturile împotriva fenomenelor climatice nefavorabile, cum ar fi inundații, secetă, grindină, îngheț, ploi torențiale, tornade sau furtuni, a anunțat, miercuri, Ministerul Agriculturii.

"Sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanțare pentru această submăsură este împărțită în două etape: pentru culturile de primăvară și pentru cele de toamnă", arată un comunicat emis miercuri de Ministerul Agriculturii, scrie News.ro.

Fondul de investiții Al Dahra Holding, care a preluat Agricost, vrea să dezvolte în Insula Mare a Brăilei cea mai mare zonă agricolă din Europa CITEȘTE ȘI Fondul de investiții Al Dahra Holding, care a preluat Agricost, vrea să dezvolte în Insula Mare a Brăilei cea mai mare zonă agricolă din Europa

Etapa curentă de depunere a dosarelor cererilor de finanțare, aferentă culturilor de primăvară, se desfășoară în intervalul 1 aprilie – 30 noiembrie 2019.

Alocarea financiară pentru întreaga perioadă de programare este de 42,79 milioane euro, depunerea dosarelor cererilor de finanțare realizându-se continuu până la epuizarea fondurilor.

"Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de: 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 euro standard output (SO); 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO", informează Ministerul Agriculturii.

Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va încheia o asigurare pentru riscurile prevăzute, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contractul de asigurare. Condițiile de eligibilitate sunt detaliate în Ghidul solicitantului publicat pe pagina de internet a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare
agricultura
fermieri