Norofert semnează un contract pentru distribuția de produse în Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota

Norofert semnează un contract pentru distribuția de produse în Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 apr 2024

Angajamentele pentru dezvoltarea unui business în SUA lansate încă de la listarea Norofert prind contur după semnarea unui contract cu un distribuitor important din zona MidWest a SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Norofert (NRF) a încheiat un contract de distribuție a produselor cu unul dintre cei mai importanți distribuitori din Watertown, în statul american Dakota de Sud. Acordul de distribuție acoperă statele Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minessotta.

„Ne-am angajat să continuăm consolidarea prezenței noastre în piața din SUA și am semnat un prim contract cu un distribuitor local important. Pentru a ne concentra resursele și eforturile în mod eficient, am decis să ne axăm pe colaborarea cu un distribuitor specializat în aria noastră de produse, din regiunea Midwest”, spune președintele Consiliului de Administrație Vlad Popescu. „În cadrul acestui contract vom acoperi trei state importante din punct de vedere agricol, angajându-ne să asigurăm loturi demonstrative pentru promovarea produselor noastre precum și expertiza tehnică.”

DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile

Proiectul de accesare de către Norofert a pieței din SUA a început în anul 2020, perioadă în care compania a făcut pași importanți, precum omologarea unei game de produse, testări în câmp certificate, crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în piața americană. Recent, Norofert a anunțat demararea unei linii de producție de inputuri și o investiție de 250 mii de euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA.

Producția se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similară cu cea din România, urmând a se utiliza bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure. Investiția se va derula prin intermediul companiei Norofert AG, cu sediul în Watertown, Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, cu o vastă cunoaștere a pieței și a fermierilor din zonă. Demararea construcției liniei de producție este programată pentru luna aprilie.

Artego Târgu Jiu vizează distribuirea de dividende peste nivelul propus în convocatorul inițial CITEȘTE ȘI Artego Târgu Jiu vizează distribuirea de dividende peste nivelul propus în convocatorul inițial

Norofert a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 40,3 milioane lei, cu 43% mai mică decât cea din 2022, rezultat influențat, în principal, de lipsa de lichiditate din piața de agribusiness. Norofert a bugetat pentru anul în curs o cifră de afaceri de 51,70 milioane lei, în condițiile unor cheltuieli operaționale de 44,46 milioane lei. Astfel, câștigul pretaxare EBITDA este estimat la 9,21 milioane lei și ținta este pentru un rezultat net de 2,48 milioane lei.

Titlurile Norofert s-au listat pe piața AeRO de la BVB la începutul anului 2020 și de la jumătatea lui 2022 se află într-un trend puternic descedent. La ultima cotație de 4,02 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a firmei este de 69,87 milioane lei (14,06 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
norofert
bursa
bvb
sua