Pădurile seculare ale României vor intra sub protecția legii

Pădurile seculare ale României vor intra sub protecția legii
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2020

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Pădurea Schitu Duca din județul Iași, că pădurile seculare ale României vor intra sub protecția legii și că dorește să dubleze suprafața pădurilor virgine și cvasivirgine din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am luat o decizie ca toate aceste păduri seculare ale României, păduri bătrâne, care astăzi sub o formă sau alta sunt păduri de producție, să le transformăm în păduri seculare și astfel să fie sub protecția legii. Astfel, în aceste păduri dorim să nu mai aibă loc intervenții silvice. De la preluarea mandatului mi-am asumat faptul că tot ceea ce poate fi conservat, tot ceea ce poate fi pus sub protecție o vom face, așa cum am reușit cu pădurea Băneasa. Am încurajat toate autoritățile statului român care au păduri care pot să devină păduri-parc să fie oferite cetățenilor, să facă solicitare Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a le oferi în administrare, și, evident, pentru a le transforma dincolo de plămâni verzi în păduri-parc", a declarat Costel Alexe.

El a precizat că vrea să dubleze suprafața pădurilor virgine și cvasivirgine din România, scrie Agerpres.

Europa de Est, afectată de cea mai gravă secetă din ultimul secol CITEȘTE ȘI Europa de Est, afectată de cea mai gravă secetă din ultimul secol

"Am introdus încă 3.000 de hectare în catalogul național pădurilor virgine și cvasivirgine. Săptămâna trecută am urcat în licitație încă o suprafață de 39.960 hectare pentru care în această perioadă vor fi făcute studii. Astfel, vreau să dublez suprafața pădurilor virgine și cvasivirgine pe care România să le aibă incluse în catalogul național", a spus ministrul Mediului.

viewscnt
Afla mai multe despre
costel alexe
paduri