Termenul de depunere a cererilor unice de plată, prelungit

Termenul de depunere a cererilor unice de plată, prelungit
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, joi seară, că termenul de depunere a cererilor unice de plată a fost prelungit până la 15 iunie. Totodată, el a spus că, din 15 mai, prin APIA, se eliberează adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activități curente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Guvernul a adoptat în această seară o ordonanță de urgență prin care se prelungește termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020. Asta pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de restricțiile de circulație și de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID", a declarat Adrian Oros, după ședința Executivului.

Numărul cererilor pentru ajutor de șomaj a atins un nivel record în SUA CITEȘTE ȘI Numărul cererilor pentru ajutor de șomaj a atins un nivel record în SUA

El a menționat că au fost simplificate procedurile de depunere a cererilor, care se desfășoară online, iar adeverințele de la primării se obțin direct de centrele APIA, scrie News.ro.

"O altă măsură este aceea că din 15 mai, prin APIA, eliberăm adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activități curente. Am negociat prin APIA cu instituțiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obțină o valoare a creditului de până la 85 % din valoarea subvențiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR plus maxim 2%", a adăugat Oros.

El a spus că persoanele interesate pot găsi convențiile cu băncile pe site-ul APIA.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat că de măsura privind prelungirea termenului pentru depunerea cererilor de plată la hectar pot beneficia peste 850.000 de beneficiari, pentru o suprafață de peste 9 milioane de hectare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
adrian oros