Populația de ton începe să se reîntregească în anumite zone oceanice după o lungă perioadă de pescuit excesiv

Populația de ton începe să se reîntregească în anumite zone oceanice după o lungă perioadă de pescuit excesiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2021

Oamenii de știință anunță că populația de ton începe să se reîntregească, după o perioadă de mulți ani de pescuit excesiv, în urma instituirii de cote stricte de pescuit și măsuri de combatere a pescuitului ilegal, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu zece ani, toate speciile de ton riscau să intre în categoria speciilor pe cale de dispariție. În unele zone oceanice, patru specii de ton sunt pe cale să se reîntregească, inclusiv specia de ton cu aripioare galbene, albastre și tonul albacore, scrie G4media.ro.

Microgreens atrage o investiție de la acționarii Norofert și se pregătește pentru bursă. Fondatorul companiei, la Profit News TV: Ne-am trezit de pe o zi pe alta că efectiv nu mai aveam business deloc. Scădere dramatică. Lecția învățată în criză CITEȘTE ȘI Microgreens atrage o investiție de la acționarii Norofert și se pregătește pentru bursă. Fondatorul companiei, la Profit News TV: Ne-am trezit de pe o zi pe alta că efectiv nu mai aveam business deloc. Scădere dramatică. Lecția învățată în criză

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) a anunțat că multe alte specii marine sunt însă tot mai aproape de dispariție, aproape 40 la sută dintre speciile de rechini și calcani fiind amenințați cu dispariția, cauza principală fiind pescuitul excesiv.

IUCN a anunțat că, în pofida presiunilor tot mai mari privind pescuitul oceanic, speciile marine își pot reveni dacă țările lumii își asumă angajamente privind practici sustenabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
ton
pescuit