Electrica Furnizare va prelua consumatorii de energie care rămân fără furnizor în septembrie

Electrica Furnizare va prelua consumatorii de energie care rămân fără furnizor în septembrie
scris 6 sep 2021

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat compania Electrica Furnizare drept furnizor de ultimă instanță în luna septembrie pentru clienții finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, potrivit unui document al ANRE.

"Electrica va prelua toți clienții care, în luna septembrie 2021, ajung în situația de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă", se arată în document.

Bitcoin depășește pragul de 50.000 de dolari CITEȘTE ȘI Bitcoin depășește pragul de 50.000 de dolari

ANRE a aprobat și prețurile pentru furnizarea de ultimă instanță valabile pentru luna septembrie, scrie Agerpres.

Astfel, Electrica Furnizare are cel mai mic preț, respectiv 713,4 lei pe MWh. Urmează Tinmar Energy, cu un preț de 771,3 lei pe MWh, E.ON Energie România, cu 902,8 lei pe MWh și CEZ Vânzare - 1.000 lei pe MWh.

Lista continuă cu Enel Energie și Enel Energie Muntenia, ambele companii cu prețul de 1.203 lei pe MWh.

"Clienții care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanță și al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienții sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanță, contractul va fi încheiat la prețul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanță la prețul de ultimă instanță, conform reglementărilor în vigoare", se mai precizează în documentul ANRE.

Prețul de ultimă instanță nu include tarifele reglementate de distribuție, tariful de transport - componenta de extracție din rețea - TL, tarif serviciu sistem, contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă și taxa pe valoarea adăugată.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica furnizare
energie