Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cea mai importantă din Europa

Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cea mai importantă din Europa
scris 6 sep 2021

Bursa de valori de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra în iulie și august, devenind cel mai important centru european de tranzacționare a acțiunilor, în contextul în care Brexitul a forțat investitorii din Uniunea Europeană să folosească platforme din interiorul blocului comunitar, transmite Bloomberg.

Potrivit cifrelor comunicate de platforma Cboe Europe, care operează în ambele orașe, valoarea medie a tranzacțiilor efectuate zilnic la bursa de la Amsterdam a fost de 8,23 miliarde de euro în august, față de 7,63 miliarde de euro la bursa de la Londra, după un nivel de 8,86 miliarde de euro în iulie la Amsterdam și 8,67 miliarde de euro la Londra, scrie Agerpres.

Orban: Înțelegerea era ca Florin Cîțu să fie la BNR după Isărescu CITEȘTE ȘI Orban: Înțelegerea era ca Florin Cîțu să fie la BNR după Isărescu

În ianuarie, Bursa de la Amsterdam a devansat-o pentru prima dată pe cea de la Londra, un indiciu important al modului în care ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană afectează centrul financiar londonez.

Comparativ, în 2019, valoarea medie a tranzacțiilor efectuate zilnic la Londra a fost de 17,5 miliarde de euro, pe locul al doilea fiind bursa de la Frankfurt cu 5,9 miliarde de euro pe zi iar bursa de la Amsterdam a fost abia pe locul șase, cu tranzacții de 2,6 miliarde de euro zilnic.

Britanicul Jonathan Hill, fostul comisar european pentru servicii financiare, stabilitate financiară și piețe de capital, a apreciat că este mai bine pentru City of London să se concentreze pentru a face Marea Britanie competitivă pe plan global în domeniul financiar. "Cel mai rău lucru pe care îl putem face este să nu luăm măsuri și să sperăm că europenii vor veni să ne salveze".

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
amsterdam
londra