Preformele PET produse de familia Drăgoi la Slobozia ajung în șase țări

Preformele PET produse de familia Drăgoi la Slobozia ajung în șase țări
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 15 nov 2016

Pet Star Holding, cea mai mare fabrică de PET-uri din regiune, dezvoltată de antreprenorii români Mirela și Ion Drăgoi la Slobozia (județul Ialomița), și-a extins livrările pe trei piețe externe noi în acest an - Bulgaria, Cehia și Malta, ajungând la șase țări în care exportă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul a livrat 394 milioane de preforme pe șase piețe regionale în prima jumătate a anului. Extinderea din acest an pe trei noi piețe, Bulgaria, Cehia și Malta, a generat o creștere de 9% a volumelor de vânzări comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

”Suntem lider de piață în România din 2009. Ne-am păstrat și consolidat această poziție în ultimii șase ani, iar acum a venit momentul dezvoltării pe piețele regionale. Ne vom concentra în continuare pe creșterea exporturilor, diversificarea portofoliului și creșterea sustenabilității produselor.

Potrivit companiei, în prima jumătate a anului, creșterea pe export a fost de 9,3%, iar pentru pe tot anul avansul va ajunge la 14%, comparativ cu 2015.

În România,  Pet Star are o cotă de piață de 56% și un portofoliu de circa 200 clienți, companii precum Pepsi, Expur, Bunge, Bucovina, Albalact și Covalact.

Pet Star produce preforme PET pentru o varietate largă de piețe de consum: ape minerale, sucuri, bere, ulei, lactate și utilizează tehnologii de vârf din domeniul injecției în mase plastice.

Fabrica de preforme PET are o capacitate de producție de 1,2 miliarde de bucăți anual. Investiția în această facilitate s-a ridicat la 9 milioane de euro, derulată pe parcursul a trei ani și finalizată la jumătatea anului trecut, crescând capacitatea de producție a companiei cu 18%.

Compania a fost înființată în 2000 de către antreprenorii români Mirela și Ion Drăgoi, intrând ca al treilea jucător pe piața de preforme PET. În 2007, compania urcă pe locul doi, adăugând trei noi linii de producție, iar din 2009 devine lider de piață. În prezent, are peste 100 de angajați.

În prima jumătate a anului, Pet Star Holding a înregistrat o cifră de afaceri de 11,1 milioane euro, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Anul trecut, a avut o cifră de afaceri de 106 milioane lei (23,8 milioane euro) și pierderi de 7,1 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pet star holding
investiții
exporturi