Producătorul de ouă Toneli a investit 36 milioane euro în ultimii opt ani în modernizarea facilităților de producție

Producătorul de ouă Toneli a investit 36 milioane euro în ultimii opt ani în modernizarea facilităților de producție
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 15 nov 2016

Grupul Toneli, unul dintre cei mai mari jucători din industria producătoare de ouă de consum, a finalizat în acest an investiții de 36,5 milioane euro în modernizarea și utilarea facilităților de producție deținute în România. Investițiile au fost derulate în perioada 2009-2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Grupul Toneli are 15 ferme în toată țara, deservite de centrul nostru de ambalare, care are o capacitate de 1,5 milioane ouă pe zi, iar depozitul poate găzdui aproape 10 milioane de ouă”, a declarat Toni Khoury, acționar și administrator al Toneli Holding.

Toneli este un grup de companii prezent de 24 de ani pe piața din România, are aproape 500 de angajați și deține fabrici, depozite și ferme în județele Argeș, Ialomița, Dâmbovița și Teleorman.

Grupul este deținut de oamenii de afaceri Laoun Charbel și Youssef Laoun, care mai dețin și producătorul de carne de pui Agrisol International, conform datelor termene.ro.

Patronatul acuză: Producătorii români de ouă au ajuns în pragul falimentului din cauza concurenței din Polonia CITEȘTE ȘI Patronatul acuză: Producătorii români de ouă au ajuns în pragul falimentului din cauza concurenței din Polonia

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Toneli Holding a avut, anul trecut, afaceri de 83,2 milioane lei (18,7 milioane de euro), în creștere cu 22,6% comparativ cu 2014, și un profit net de 133.000 de lei (30.000 euro), de cinci ori mai mic.

Din grupul Toneli fac parte 5 entități, respectiv Euro-Casa Prod SA, Toneli Holding SRL, Avicola Găești SRL, Toneli Packing Center SRL și Haditon 2002 SRL.

Printre competitorii Toneli se numără Avicola Lumina (parte din Agricola Bacău) și Super Eggs Brăila.

viewscnt
Afla mai multe despre
toneli
ouă
investiții