BAT anunță investiții care vor transforma fabrica de țigarete din Ploiești în a doua ca mărime a grupului în Europa

BAT anunță investiții care vor transforma fabrica de țigarete din Ploiești în a doua ca mărime a grupului în Europa
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 9 nov 2016

Producătorul de țigări British American Tobacco (BAT), liderul pieței românești de profil cu brandul Kent, vrea să transforme fabrica pe care o deține în România, la Ploiești, în a doua unitate de producție ca mărime din Europa. Compania va anunța săptămâna viitoare planul de investiții pe următorii cinci ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Conducerea companiei, în prezența reprezentanților Ministerului Economiei și a autorităților locale, va anunța una din cele mai importante investiții în economia românească din următorii ani: dezvoltarea fabricii de la Ploiești care va deveni a doua ca mărime din Europa și un stimul total în economia românească de un miliard de euro în următorii cinci ani”, potrivit anunțului companiei.

Industria tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după companiile din sectorul petrolier, virând anual circa 2,7 miliarde euro, reprezentând accize, TVA, taxe și contribuții.

Legea tutunului, promulgată. Țigările aromate dispar în 1 lună, fumatul rămâne interzis în baruri și pe terase cu mai mult de 2 pereți. FOTO imaginile care vor apărea pe pachete pentru a speria fumătorii CITEȘTE ȘI Legea tutunului, promulgată. Țigările aromate dispar în 1 lună, fumatul rămâne interzis în baruri și pe terase cu mai mult de 2 pereți. FOTO imaginile care vor apărea pe pachete pentru a speria fumătorii

În România, mai sunt prezente cu unități de producție companiile Japan Tobacco International (JTI) în București și Philip Morris International (PMI) în Otopeni, aceasta din urmă livrând aproape 90% din producție la export.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, BAT România Trading a avut anul trecut o cifră de afaceri de 7,35 miliarde lei (1,6 miliarde euro) și un profit net de 435 milioane lei (98 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bat
investiții
românia