Președintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la două legi referitoare la crescătorii de suine și sectorul avicol

Președintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la două legi referitoare la crescătorii de suine și sectorul avicol
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2018

Președintele Klaus Iohannis a sesizat luni Curtea Constituțională a României (CCR) asupra Legii privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, dar și în ceea ce privește Legea de aprobare a Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ceea ce privește Legea privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, șeful statului arată că, pe 28 aprilie, Parlamentul i-a transmis spre promulgare această lege, însă precizează că prin conținutul său actul normativ încalcă prevederile art. 1 alin. (5), ale art. 135, precum și pe cele ale art. 148 alin. (2) și (4) din Constituție, scrie Agerpres.

Agricover Credit IFN urcă finanțarea pentru fermieri și se extinde în țară CITEȘTE ȘI Agricover Credit IFN urcă finanțarea pentru fermieri și se extinde în țară

Președintele menționează că legea dedusă controlului de constituționalitate prevede că: "(1) Schema de ajutor de stat prevăzută în prezenta lege se notifică la Comisia Europeană de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; (2) În situația în care decizia Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat conține prevederi noi sau diferite față de schema notificată, prevederile schemei de ajutor de stat se completează și/sau se modifică în mod corespunzător."

În acest context, președintele Iohannis subliniază că în domeniul ajutorului de stat și al concurenței, Comisia Europeană este singura instituție care decide asupra compatibilității măsurii cu normele Uniunii Europene incidente.

viewscnt
Afla mai multe despre
sectorul avicol
iohannis