Prețul grâului urcă pe fondul creșterii îngrijorărilor legate de oferta mondială

Prețul grâului urcă pe fondul creșterii îngrijorărilor legate de oferta mondială
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2023

Prețul grâului a urcat cu 4% în cursul nopții de marți spre miercuri, revenind de la minimul ultimelor două săptămâni, în condițiile în care apar îngrijorări semnificative cu privire la aprovizionarea mondială, potrivit Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul porumbului a crescut și el cu 2%, pe fondul atacurilor asupra porturilor și depozitelor ucrainene și al refuzului Rusiei de a reînnoi acordul privind exportul cerealelor prin Marea Neagră, scrie G4Media.ro.

TABEL MOL, Rompetrol și Lukoil au urmat exemplul OMV Petrom și au scumpit carburanții. Prețuri de peste 7 lei/l în zeci de stații din capitală CITEȘTE ȘI TABEL MOL, Rompetrol și Lukoil au urmat exemplul OMV Petrom și au scumpit carburanții. Prețuri de peste 7 lei/l în zeci de stații din capitală

„Există discuții despre noi atacuri asupra infrastructurii de cereale de la Dunăre, ceea ce susține prețurile”, a declarat pentru Reuters un trader de cereale din Singapore. „Încă încercăm să aflăm amploarea pagubelor”.

SUA au fost informate că Rusia este pregătită să revină la discuțiile privind un acord care a permis exportul în siguranță de cereale ucrainene pe Marea Neagră, dar „nu am văzut încă nicio dovadă în acest sens”, a declarat marți emisarul american la Națiunile Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
pret