Producătorii de delicatese din Franța, afectați de pesta porcină

Producătorii de delicatese din Franța, afectați de pesta porcină
scris 23 mai 2019

Producătorii francezi de delicatese din carne avertizează că se confruntă cu dificultăți din cauza creșterii prețului la carnea de porc, în urma epidemiei de pestă porcină africană, care a decimat crescătoriile din China, astfel că s-ar putea înregistra multe falimente în acest sector, transmite Reuters.

Din august, pesta porcină africană se extinde în fiecare provincie din statul asiatic, ducând la sacrificarea a milioane de animale și determinând China, cel mai mare producător de carne de porc din lume, să apeleze la importuri, scrie Agerpres.

UDMR anunță că nu mai susține Guvernul CITEȘTE ȘI UDMR anunță că nu mai susține Guvernul

Ca rezultat, prețul cărnii de porc în Franța a crescut din martie cu 24%, iar pentru unele ingrediente folosite de producătorii francezi de delicatese din carne avansul a fost de 30%. Cu toate acestea, producătorii nu pot transfera creșterile de prețuri clienților, susține asociația din acest sector, FICT.

Aproximativ 30% dintre producătorii francezi de delicatese din carne au înregistrat deja pierderi în 2017, din cauza creșterii prețurilor la materiile prime, iar procentul se va menține probabil și în 2018, susține Vallat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
peste porcina
mezeluri