Producătorul cărnii de pui CocoRico a investit peste 16 milioane de euro în acest an în producție

Producătorul cărnii de pui CocoRico a investit peste 16 milioane de euro în acest an în producție
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 27 oct 2016

Grupul de companii Aaylex, care deține marca CocoRico, a investit peste 16 milioane de euro în acest an în fermele de reproducție, fermele de creștere, fabrica de hrană pentru pui, precum și în abator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vara acestui an, producătorul a inaugurat o nouă fabrică de hrană pentru păsări la Făurei, cu o capacitate de 15 tone furaje/ oră și 110.000 tone/ anual.

Anul trecut, grupul a înregistrat afaceri de 115 milioane de euro, cu 10% mai mari față de anul precedent, când a raportat 104 milioane de euro.

România reprezintă principala piață de desfacere pentru Aaylex, aproximativ 72% din producție fiind vândută în țară. Cu toate acestea, compania se numără printre cei mai mari exportatori de carne de pui din țară, produsele fiind livrate către mai multe state atât din UE, cât și extracomunitare.

Directorul general al APIA recunoaște că nu și-a ținut promisiunea față de fermieri și că \ CITEȘTE ȘI Directorul general al APIA recunoaște că nu și-a ținut promisiunea față de fermieri și că "plățile se mișcă încet"

Grupul Aaylex livrează produse proaspete și refrigerate în peste 10 state, printre care se numără: Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda sau Slovacia.

În 2015, exporturile grupului Aaylex s-au ridicat la aproximativ 37 de milioane de euro.

Grupul Aaylex este controlat de omul de afaceri Bogdan Stanca, iar principale trei companii sunt Avicola Buzău, Aaylex Prod și Aaylex Distribution.

Aaylex deține 24 ferme situate în Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. În plus, compania mai are două statii de incubație, două ferme de reproducție de păsări-adulți și două ferme de reproducție tineret. În 2015, la abatorul Aalyex Prod din Buzău s-au procesat peste 60.000 de tone de carne.

Printre principalii competitori ai grupului Aaylex se numără Transavia, Agricola International (Bacău), Safir (Vaslui).

viewscnt
Afla mai multe despre
cocorico
investiții
fabrică