Prohibiția pescuitului în România, la final

Prohibiția pescuitului în România, la final
scris 8 iun 2021

Pescuitul în Delta Dunării s-a reluat, iar Administrația rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a prelungit până la începutul lunii viitoare valabilitatea actelor în baza cărora pescarii comerciali își desfășoară activitatea.

Ordinul de prohibiție a pescuitului emis de Ministerul Mediului și cel al Agriculturii pentru 2021 menționează zonele de protecție pentru resursele acvatice vii și zonele de refacere biologică din România în care pescuitul continuă să fie interzis până la finalul anului, în unele cazuri, fie până la 15 iunie, în alte cazuri, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În acest an, în Delta Dunării, în afara perioadei de prohibiție, pescuitul recreativ al știucii, șalăului, somnului și crapului este permis numai în sistem "prinde și eliberează".

ARBDD a decis prelungirea valabilității actelor în baza cărora aproximativ 1.000 de pescari comerciali își desfășoară activitatea, din cauză că autoritățile naționale nu au aprobat deocamdată cotele de pescuit pentru acest an, ele fiind necesare completării documentelor pescarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
prohibiție
peste