Raport agricol: Prețuri în creștere la floarea soarelui și porumb

Raport agricol: Prețuri în creștere la floarea soarelui și porumb
scris 13 sep 2018

Prețul curent de achiziție pentru floarea soarelui la traderi colaboratori este în jurul valorii de 1.335 lei, livrat la Constanța, cu 100 de lei mai puțin față aceeași perioadă din septembrie 2017.

Conform unei analize Agrogo.ro, în ultimele zile, prețul a fost pe un ușor trend crescător, după ce o lungă perioadă a fost pe scădere. Ultimile rapoarte USDA indică exporturi în creștere și stocuri în scădere în acest sezon.

Corespondență din Craiova FOTO&VIDEO Cum va arăta fabrica elvețienilor Clariant. Planul: Investiția de 140 milioane euro, recuperată integral în cel mult 10 ani CITEȘTE ȘI Corespondență din Craiova FOTO&VIDEO Cum va arăta fabrica elvețienilor Clariant. Planul: Investiția de 140 milioane euro, recuperată integral în cel mult 10 ani

La porumb, situația curentă este ceva mai favorabilă, prețul curent, cu livrare în portul Constanța, fiind de 677 lei/tonă, cu 50 de lei mai mare față de cel de anul trecut. Cotația de la MATIF înregistrează o creștere de 100 de lei față de aceeași perioadă din anul trecut. Ultimele rapoarte USDA indică o creștere a producției de porumb în UE (în special în România și Bulgaria) și o ușoară creștere a stocurilor globale de porumb, iar reacția burselor la aceste informații a fost o ușoară scădere a prețului în sesiunea de tranzacționare de din 12 septembrie.

Prețul porumbului poate fi influențat de evoluția producției și a stocurilor, de reacția burselor și de rezultatele și activitatea vecinilor din bazinul Mării Negre.

viewscnt
Afla mai multe despre
floarea soarelui
porumb