România a importat mai mult lapte, produse lactate, ouă și miere

România a importat mai mult lapte, produse lactate, ouă și miere
scris 22 oct 2021

România a importat lapte, produse lactate, ouă și miere în valoare de 348,3 milioane de euro, în primele șase luni din acest an, în creștere cu aproape 14% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce exporturile s-au majorat cu 7,2%, cifrându-se la 107,3 milioane de euro, conform balanței comerciale cu produse agricole.

Valoarea exporturilor consemnată în primul semestru a fost de peste trei ori mai mică decât cea a importurilor de astfel de produse, deficitul comercial pe acest segment depășind 241 de milioane de euro, scrie Agerpres.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, în prima jumătate a acestui an, deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare a crescut cu peste 31%, comparativ cu perioada similară din 2020, totalizând 1,27 miliarde de euro.

România a exportat, în perioada ianuarie - iunie 2021, produse agroalimentare în valoare de 3,63 miliarde de euro, în timp ce importurile au depășit 4,9 miliarde de euro.

La acest capitol, datele MADR cuprind și alte produse comestibile de origine animală, nedenumite și necuprinse în alta parte, alături de lapte, produse lactate, ouă și miere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
produse lactate
ouă
miere