Romsilva: Venituri de aproape 35 de milioane de lei din activități cinegetice și din valorificarea produselor pădurii

Romsilva: Venituri de aproape 35 de milioane de lei din activități cinegetice și din valorificarea produselor pădurii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Veniturile Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) - Romsilva din activități cinegetice și din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor și plantelor medicinale au fost de aproximativ 35 de milioane de lei până la finele lunii noiembrie 2023, potrivit datelor furnizate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, cele mai mari sume au fost încasate din valorificarea fructelor de pădure, peste 10,548 milioane de lei, și a păstrăvilor de consum, respectiv 10,566 milioane de lei, scrie Agerpres.

Ferma cu Omenie vrea să construiască cinci fabrici și patru depozite. Exportul înseamnă 60% din business CITEȘTE ȘI Ferma cu Omenie vrea să construiască cinci fabrici și patru depozite. Exportul înseamnă 60% din business

De asemenea, 3,882 milioane de lei au fost obținuți din valorificarea trufelor, 3,834 milioane de lei din vânzarea plantelor medicinale și alți 224.988 lei din valorificarea ciupercilor.

Nu în ultimul rând, din organizarea acțiunilor de vânătoare, regia a încasat peste 3,74 milioane de lei, din valorificarea cărnii de vânat - 1,129 milioane de lei, iar 969.020 lei au fost obținuți din vânzarea fazanilor vii.

Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare, deține 27 de păstrăvării direct productive, precum și trei fazanerii, la Gherghița, Pișchia și Ghimpați.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva estimează pentru 2023 venituri totale de 3,65 miliarde de lei, o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei și un profit brut de 250 de milioane de lei. Principala activitate a regiei este valorificarea lemnului.

Pentru 2024, Romsilva prevede o ușoară scădere la nivelul indicatorilor economici față de anul precedent. Astfel, sunt prevăzute pentru acest an venituri totale de 3,5 miliarde de lei, o cifră de afaceri de 3,1 miliarde de lei și un profit brut de 200 de milioane de lei.

"Acești indicatori sunt propuși a fi realizați în condițiile volatilității pieței lemnului, cu prețuri în scădere pentru vânzarea masei lemnoase, dar și a majorării cheltuielilor de personal, ca urmare a creșterii salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată", susțin reprezentanții Romsilva.

Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG CITEȘTE ȘI Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romsilva
fructe de padure
ciuperci