Sacrificările de bovine și producția de carne, în scădere

Sacrificările de bovine și producția de carne, în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2019

Numărul de bovine sacrificate în unitățile industriale (abatoare) a scăzut în 2018 cu 15,2% față de anul precedent, tendință înregistrată și în ceea ce privește producția de carne de bovine (minus 15,6%), în timp ce sacrificările de porcine au crescut în perioada menționată cu 9,9%, iar producția cu 11,3%, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în 2018 au fost sacrificate în abatoare 233.142 de bovine, iar producția obținută, respectiv greutatea în carcasă, a ajuns la 49.922 tone. În cazul porcinelor au fost sacrificate anul trecut 4.265.409 capete, fiind obținută o producție de carne de 365.088 de tone, scrie Agerpres.

Fiscul rus îi închide trei conturi lui Gerard Depardieu pentru taxe neplătite CITEȘTE ȘI Fiscul rus îi închide trei conturi lui Gerard Depardieu pentru taxe neplătite

Numărul de ovine și caprine sacrificate în abatoare a crescut în 2018 față de anul precedent cu 8,4% la 846.504 capete, iar producția de carne din aceste specii cu 16,4% (12.449 tone). Numărul de păsări sacrificate în unitățile industriale a avansat față de anul 2017 cu 8,9%, totalizând 264 de milioane de capete, iar producția de carne de pasăre cu 11,5% (452.495 tone).

viewscnt
Afla mai multe despre
ovine
bovine
carne