Marian Andreev vrea să divizeze Prutul. Producția de ulei trece pe altă firmă

Marian Andreev vrea să divizeze Prutul. Producția de ulei trece pe altă firmă
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 17 feb 2016

Compania Prutul Galați, cu afaceri în distribuția de îngrășăminte, pesticide, semințe, comerțul cu materii prime agricole și procesarea de uleiuri vegetale, deținută de omul de afaceri Marian Andreev, urmează să fie divizată. Astfel, producția și comercializarea de ulei va reveni societății Accedere Agro, deținută de același antreprenor gălățean.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Discutarea și aprobarea de principiu a divizării Societății (Prutul SA – n.r.), în interesul acționarilor (…) prin transmiterea activității de producție și comercializare ulei și subproduse, cu transmiterea simultană a patrimoniului aferent activității de producție și comercializare ulei și subproduse, respectiv procesare, depozitare, rafinare, îmbuteliere, transport, încărcare pe vase, comercializare ulei și subproduse, către societatea Accedere Agro SRL, cu sediul în Galați, com. Liești”, este menționat pe ordinea de zi a adunării generale care va avea loc pe 23 martie.

Cele două companii - Prutul și Accedere Agro - sunt deținute de omul de afaceri Marian Andreev prin intermediul societății Eurolila Project SRL.

Prutul are, în prezent, un model de business integrat - de la distribuția de inputuri pentru agricultură (îngrășăminte, pesticide, semințe), la achiziția și comercializarea tuturor tipurilor de cereale și plante oleaginoase, capacități de depozitare a cerealelor și materiilor prime pentru fabrica de ulei, procesarea, îmbutelierea și comercializarea uleiului vegetal.

Horia Cardoș vrea să ducă rețeaua de magazine Agroland spre 280 de unități și țintește afaceri de 27 mil.euro CITEȘTE ȘI Horia Cardoș vrea să ducă rețeaua de magazine Agroland spre 280 de unități și țintește afaceri de 27 mil.euro

Astfel, compania are două divizii - ulei și agribusiness - și deține Fabrica de ulei Prutul din Galați și o retea de 22 de capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor în 9 județe (Galați, Brăila, Călărași, Dolj, Iași, Olt, Ialomița, Teleorman și Constanța).

În fabrica de la Galați sunt produse și comercializate uleiul de floarea-soarelui și de rapiță, precum și cel de măsline (importat din Spania și Grecia sub marca proprie Picasol) și subprodusele: șrot (folosit la furajarea animalelor), acizi grași (utilizați în industria cosmetică și a materialelor de construcții) și peleți (folosiți ca biocombustibil), potrivit informațiilor disponibile pe site-ul companiei.

Din portofoliul companiei fac parte mărcile de ulei Prutul, Spornic, Surâsul Soarelui, Bonatelor, Boniflor și Picasol.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Prutul a avut în 2014 o cifră de afaceri de 745,7 milioane lei, în scădere cu 0,8% față de 2013, și a trecut pe profit, de 1,8 milioane lei.

Principalii competitori ai Prutul pe piața locală sunt Bunge (Floriol), Expur (Untdelemn de la Bunica) și Argus Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
prutul
productie de ulei
marian andreev