Trump va oferi fermierilor ajutoare de până la 12 miliarde de dolari, pentru a compensa impactul conflictelor comerciale

Trump va oferi fermierilor ajutoare de până la 12 miliarde de dolari, pentru a compensa impactul conflictelor comerciale
scris 25 iul 2018

Administrația Trump a anunțat marți că va oferi fermierilor americani ajutoare de până la 12 miliarde de dolari, pentru a compensa impactul conflictelor comerciale dintre Statele Unite, China, Uniunea Europeană și alți parteneri, transmite Reuters.

China a aplicat tarife unor importuri agricole din SUA, ca reacție la tarifele impuse de președintele Trump, pentru că majoritatea alegătorilor din statele americane preponderent agricole au votat în favoarea acestuia în alegerile din 2016, scrie News.ro.

Candidații republicani în alegerile pentru Congres care vor avea loc în noiembrie și-au exprimat profunda îngrijorare legată de economiile statelor agricole.

VIDEO Google lucrează la un nou design pentru aplicațiile sale CITEȘTE ȘI VIDEO Google lucrează la un nou design pentru aplicațiile sale

Trump a vorbit de luni de zile despre găsirea unor modalități de sprijinire a fermierilor, în condițiile în care China a anulat comenzi pentru soia și alte produse agricole.

Secretarul Departamentului pentru Agricultură, Sonny Perdue, a declarat că pachetul de ajutoare va fi finanțat prin intermediul Corporației pentru Creditarea Mărfurilor a instituției și nu va avea nevoie de aprobarea Congresului.

Ajutoarele vor reprezenta un sprijin temporar acordat fermierilor, în timp ce Statele Unite și China negociază problemele comerciale.

Corporația pentru Creditarea Mărfurilor are atribuții largi de creditare și efectuare de plăți directe către cultivatorii americani, atunci când prețurile porumbului, soiei, grâului și altor produse agricole sunt scăzute.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
ajutoare
fermieri