Ucraina a început să înregistreze nave comerciale pentru un coridor din Marea Neagră

Ucraina a început să înregistreze nave comerciale pentru un coridor din Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Ucraina, care încearcă să formeze rute maritime sigure în Marea Neagră, a început să înregistreze nave care doresc să utilizeze coridorul pe care l-a anunțat la începutul acestei săptămâni, a declarat sâmbătă o agenție locală de presă

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ucraina a anunțat joi ”un coridor umanitar” în Marea Neagră, pentru a elibera navele de marfă care au fost blocate în porturile sale de când Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina, pe 24 februarie 2022, arată News.ro.

Coridorul este un nou test al blocadei de facto a Rusiei, de când Moscova a abandonat luna trecută un acord care permitea Kievului să exporte cereale.

Un pic de normalitate: Odesa a redeschis câteva plaje, pentru prima oară de la invazia Rusiei CITEȘTE ȘI Un pic de normalitate: Odesa a redeschis câteva plaje, pentru prima oară de la invazia Rusiei

”Înregistrarea este acum deschisă și coordonatorul lucrează deja”, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene, Dmitro Pletenciuk, citat de Interfax Ucraina.

El nu a oferit mai multe detalii, în timp ce o sursă din industrie a declarat vineri, pentru Reuters, că nicio navă nu a trecut încă prin coridor.

"Desigur, totul se va desfășura sub supravegherea Forțelor Armate ucrainene. Facem tot ce putem pentru a asigura securitatea", a spus Pletenciuk.

Avocații acuză dublarea sarcinii fiscale și amenință cu grevă: Guvernul își menține poziția de a impune profesiilor liberale CASS în sistem real, neplafonat CITEȘTE ȘI Avocații acuză dublarea sarcinii fiscale și amenință cu grevă: Guvernul își menține poziția de a impune profesiilor liberale CASS în sistem real, neplafonat

Rusia nu a indicat dacă va respecta coridorul de transport, iar surse de transport maritim și de asigurări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranță.

Cel puțin inițial, ruta s-ar aplica unor vase precum navele transportatoare de containere care au rămas blocate în porturile ucrainene de la începutul războiului și nu au fost acoperite de acordul care a deschis porturile pentru transportul de cereale, de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
cereale
coridor
transport
marea neagră