Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți

Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Trotinetele electrice administrate de companiile Bolt și Uber au fost retrase din Constanța, conform aplicațiilor mobile unde se precizează că vehiculele sunt indisponibile, iar presa locală arată că Primăria Constanța nu a mai prelungit autorizațiile acordate pentru acest an companiilor respective.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contactată de reporterii publicației Info Sud-Est, Primăria Constanța a precizat că autorizațiile de funcționare ale firmelor Bolt și Uber nu au mai fost prelungite pentru anul acesta: “Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”. 

VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice CITEȘTE ȘI VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice

De asemenea, municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal. 

“S-au constatat și alte încălcări ale regulamentului, precum staționarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a stațiilor de autobuze și pe pistele de biciclete. Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri și alte instituții publice, staționau în zona spațiilor verzi și a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori și trei zile, deși aveau stații alocate pe toata raza municipiului Constanța. Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparținând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranța traficului rutier sau pietonal”, conform Primăriei Constanța, citată de Info Sud-Est.

Profit.ro a relatat că în ultimii 5 ani, în România, 20 de persoane au decedat ca urmare a nerespectării regulilor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice, care au fost și principalii vinovați pentru rănirea gravă a 373 de persoane și rănirea ușoară a altor 2.363 de persoane.

DOCUMENTE Comuniștii români din perioada interbelică se certau și se pârau la Moscova, pe care o susțineau în dezmembrarea României CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Comuniștii români din perioada interbelică se certau și se pârau la Moscova, pe care o susțineau în dezmembrarea României

Contactată pentru un punct de vedere, compania Bolt a declarat pentru publicația citată că “având în vedere experiența noastră foarte bună din sezonul trecut și popularitatea trotinetelor în oraș, suntem siguri că administrația ia în considerare interesul localnicilor și al turiștilor, oferindu-le mijloace alternative de transport și permițându-le să evite aglomerația. Suntem gata să readucem trotinetele electrice în Constanța imediat ce administrația locală va permite acest lucru”.

viewscnt
Afla mai multe despre
trotinete
electric
uber
bolt
litoral
constanța
primărie
autorizație