Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Galați

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Galați
scris 15 ian 2019

Un nou focar de pestăporcină africană a fost confirmat în județul Galați, în comuna Nămoloasa, într-o exploatație non-profesională, unde zeci de porci au fost deja sacrificați.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați s-a întrunit, luni după-amiază, și a aprobat planul de măsuri ca urmare a confirmării unui nou focar de pestă porcină africană într o exploatație non-profesională a unui cetățean din satul Nămoloasa, comuna Nămoloasa, scrie News.ro.

Astfel, s-a decis uciderea preventivă a celor 66 de porci aflați în exploatație, alți trei fiind deja morți, distrugerea cadavrelor și ecarisarea teritoriului, precum și aplicarea măsurilor de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport.

EXCLUSIV După mulți ani, Dragoș Petrescu iese cu brandurile City Grill și Hanul Berarilor în afara Capitalei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După mulți ani, Dragoș Petrescu iese cu brandurile City Grill și Hanul Berarilor în afara Capitalei

Totodată, autoritățile au stabilit o zonă de protecție în jurul focarului, de minim 3 kilometri, cuprinzând localitățile Nămoloasa, Nămoloasa Sat și exploatațiile pe o rază de 3 kilometri nord, și o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 kilometri, care include zona de protecție, pe raza localităților Liești, Lungoci, Fundenii Noi, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Vladimirești (județul Galați); Olăneasa (județul Brăila); Călienii Vechi, Călienii Noi, Maluri, Nănești, Râmniceni, Belciugatele, Tătaru, Măicănești (județul Vrancea). 

În aceste zone, deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepția cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară; niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploatație fără autorizare; animalele sunt supuse catagrafierii și supravegherii clinice de către medicii veterinari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pesta porcina
galati