Un român preia conducerea operațiunilor locale ale diviziei de comerț cu cereale a gigantului american Bunge

Un român preia conducerea operațiunilor locale ale diviziei de comerț cu cereale a gigantului american Bunge
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 9 mar 2016

Românul Bogdan Oprea (39 de ani) îl înlocuiește pe Andrzej Rozycki la conducerea operațiunilor locale ale companiei Bunge Danube Trading, divizia prin care gigantul american comercializează cereale pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Andrzej Rozycki a deținut timp de aproape patru ani șefia operațiunilor Bunge din Ungaria, România, Bulgaria și Balcani, iar în prezent este vicepreședinte al Bunge pentru EMEA.

Anterior, Bogdan Oprea a fost director financiar în cadrul Bunge Danube Trading timp de aproape patru ani și este angajat al companiei de opt ani.

Micii producători de vin, care comasează 30 de hectare, pot primi până la 1 milion de euro pentru noi crame CITEȘTE ȘI Micii producători de vin, care comasează 30 de hectare, pot primi până la 1 milion de euro pentru noi crame

Noul director al Bunge Danube Trading este absolvent de Drept în cadrul Universității Ovidius din Constanța (2013) și are un Executive MBA la WU Executive Academy.

Americanii de la Bunge au în România două companii – Bunge România (producție de uleiuri vegetale) și Bunge Danube Trading (agrobusiness), cu afaceri cumulate de 2,2 miliarde de lei (490 de milioane de euro) și pierderi de aproape 73 de milioane de lei (16,4 milioane de euro) în 2014, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.

Bunge Danube Trading a fost înregistrată în 2012 și de atunci și până în prezent nu a reușit să iasă pe plus. Pierderile cumulate ale companiei în această perioadă se ridică la 41,6 milioane de lei (9,4 milioane de euro).

Bunge România, producătorul mărcilor Floriol și Unisol, are două fabrici de ulei, la Buzău și Lehliu, și concurează pe piața uleiurilor vegetale cu francezii de la Expur. Principalii competitori pe piața comerțului cu cereale sunt Nidera, Cargill sau ADM.

viewscnt
Afla mai multe despre
bunge danube trading
director general
bogdan oprea