Unul dintre cei mai mari procesatori de carne din țară, cu afaceri de 32 mil. euro, intră în insolvență

Unul dintre cei mai mari procesatori de carne din țară, cu afaceri de 32 mil. euro, intră în insolvență
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 22 oct 2015

Tribunalul Botoșani a admis joi cererea de intrare în insolvență a procesatorului de carne Doly-Com SRL din Botoșani, firmă cu peste 300 de angajați și care a derulat anul trecut afaceri de 32 de milioane de euro, dar căreia i se impută datorii substanțiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tribunalul a desemnat ca administrator judiciar provizoriu pe MGA Insolvency SPRL Suceava și a fixat pentru 7 decembrie termenul limită de înregistrare a cererii de admitere a creanțelor asupra averii companiei. Termenul pentru verificarea creanțelor a fost stabilit pentru 28 decembrie.

Doly-Com a avut un profit net de 50.000 de euro anul trecut, dar, conform datelor Ministerului Finanțelor, totalizează datorii de peste 9 milioane de euro.

Presa locală notează, totodată, că acestea nu ar fi singurele datorii ale firmei și că Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a imputat, în urma unui control, o sumă de circa 22 milioane de euro nevărsată la buget.

Firma a fost înființată în 1997 și este deținută de Iulian Căzăcuț și de soția sa, Doina. Firma se recomandă pe site-ul propriu ca fiind cea mai mare unitate de abatorizare de bovine și cabaline din România și unul dintre cei mai mari ambalatori de carne proaspătă din țară.

Abatorul din localitatea Roma (Botoșani), deținut de Doly-Com, are o capacitate de 60.000 de capete pe an. Pe lângă carcase și piese de bovine, cabaline, ovine și porcine, gama de produse Doly-Com include și semipreparate din carne (mici, carne tocată, burgeri, cârnați, produse marinate și condimentate).

Firma colaborează, potrivit propriei pagini de internet, cu Metro, Carrefour, Kaufland și Lidl, iar din 2006 exportă în mai multe țări din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
procesator carne
botosani
faliment