VIDEO Prima TV: Masa de Paște, mai scumpă. Iar scumpirile vor lua un avânt considerabil

VIDEO Prima TV: Masa de Paște, mai scumpă. Iar scumpirile vor lua un avânt considerabil
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2022

Sunt sărbători mai scumpe. Cei care au vrut să aibă pe masa de Paște tradiționalul miel au fost nevoiți să plătească cel puțin dublu față de anul trecut. Iar valul de scumpiri va lua avânt considerabil. Specialiștii estimează că prima recoltă de roșii se va vinde cu 30 de lei pe kilogram. Și pâinea s-ar putea scumpi din nou, având în vedere seceta care paște România. Fermierii transmit că autoritățile ar trebui să încerce să aloce bani din PNRR pentru sistemul de irigații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carnea de miel a ieșit pe porțile fermelor din România la prețul de… 35-40 de lei pe kilogram. Cu 25% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Însă fermierii români au preferat să vândă mieii vii, la export – cu 17-18 lei kilogramul. Mai ales că centele de sacrificare autorizate au fost deschise temporar, doar câteva zile înainte de Sărbători. Așa apare următorul paradox! Importăm…aceeași carne…la prețuri mult mai mari, arată Prima TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Carnea de miel este cosumată, în general, în România, în preajma sărbătorilor pascale, iar potrivit INS, un român consumă în medie 2,2 kg de miel pe an, unul dintre cele mai mici procente din UE. În Vrancea, crescatorii de oi se bucură din plin de creșterile prețurilor. Până acum, au livrat deja 60.000 de miei fermelor de ingrasare. Animalele vor ajunge în țările arabe.

Între timp, pe lângă explozia prețurilor la combustibil și la utilități, și seceta afectează fermierii.

La o fermă din Iași, de exemplu, proprietarii au fost nevoiți să întoarcă cultura de grâu, distrusă deja de lipsa apei.

Așa că vom mânca legume, produse de panificație, dar și lactate mult mai scumpe.

Inflația a atins în prezent un record al ultimilor 10 ani în România. Gazele s-au scumpit cel mai mult, cu peste 50%.

Dintre alimente, cele mai mari creșteri le-au întregistrat uleiul și cartofii, cu aproxiimativ 30%. Iar o franzelă a ajuns să coste 2 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
masa
paste
alimente