Apollo Global Management cumpără furnizorul aerospațial american Arconic, într-o tranzacție de 5,2 miliarde de dolari

Apollo Global Management cumpără furnizorul aerospațial american Arconic, într-o tranzacție de 5,2 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2023

Furnizorul aerospațial american Arconic a fost de acord să fie cumpărat de Apollo Global Management, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 5,2 miliarde de dolari în urma căreia compania va fi retrasă de la bursă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apollo va plăti 30 de dolari pentru fiecare acțiune Arconic, reprezentând o primă de 35,6% față de prețul înregistrat la închiderea din 27 februarie, cu o zi înainte de apariția informațiilor privind negocierile, scrie News.ro.

Farmec își mută întreaga producție la Apahida, unde ridică o nouă fabrică, cu peste 40 milioane euro. „Este o decizie istorică pentru Farmec.\ CITEȘTE ȘI Farmec își mută întreaga producție la Apahida, unde ridică o nouă fabrică, cu peste 40 milioane euro. „Este o decizie istorică pentru Farmec."

Acțiunile Arconic, cu sediul în Pittsburgh, au crescut  joicu 27%, până la 28,75 dolari pe unitate. Tranzacția, care este așteaptată să se încheie în a doua jumătate a anului, are o valoare a capitalului propriu de aproximativ 3 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters.

Compania, care este furnizor al Boeing, a respins în 2018 o ofertă de aproape 10 miliarde de dolari din partea Apollo.

Doi ani mai târziu, compania s-a împărțit în două firme cotate la bursă, Arconic Corp și Howmet Aerospace.

Arconic a păstrat produsele laminate, extrudările de aluminiu și afacerile de sisteme de construcții, în timp ce afacerile de produse de motoare, sisteme de fixare și roți forjate au fost transferate Howmet.

Arconic a avut dificultăți din cauza scăderii prețurilor metalelor anul trecut, iar acțiunile sale au pierdut aproximativ 38% din valoare.

”Producția aerospațială a Boeing și Airbus se accelerează, producția de automobile se confruntă cu un impact mai mic din cauza problemelor lanțului de aprovizionare, iar stocurile de foi din aluminiu se vor corecta, făcând Arconic un punct de intrare atractiv pentru un investitor de capital privat”, a spus analistul Benchmark Josh Sullivan.

VIDEO Agro TV - Raiffeisen a lansat aplicația Smart Finance: Pentru clienți, principalul avantaj este transparența CITEȘTE ȘI VIDEO Agro TV - Raiffeisen a lansat aplicația Smart Finance: Pentru clienți, principalul avantaj este transparența

Apollo a declarat că s-a angajat să investească ”capital semnificativ” în Arconic, care se așteaptă să fie utilizat pentru modernizarea tehnologiei fabricii.

Tranzacția, care include o investiție minoritară a Irenic Capital Management, are loc într-un moment în care ratele ridicate ale dobânzilor au redus apetitul pentru investiții de capital privat.

BMO Capital Markets, Mizuho Securities USA și TD Securities au fost consilieri financiari ai Apollo, în timp ce Evercore Group și Goldman Sachs & Co au fost consilierii Arconic.

viewscnt
Afla mai multe despre
apollo global management
arconic