Huawei a livrat 59 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru al anului

Huawei a livrat 59 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru al anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 apr 2019

În ciuda presiunii politice, Huawei a avut un prim trimestru bun, cu venituri mai mari cu 39% și 59 de milioane de smartphone-uri livrate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile companiei chineze au crescut în primul trimestru din 2019 la 26,78 miliarde de dolari, crescând față de aceeași perioadă a anului trecut cu 39 de procente.

Compania chineză a livrat 59 de milioane de smartphone-uri și a semnat până la finele lunii martie 40 de contracte comerciale în care sunt implicate tehnologiile 5G. Tot în aceeași perioadă, Huawei a instalat la nivel mondial peste 70.000 de stații care suportă standardul 5G.

Venitul anual al producătorului chinez a ajuns la 107,4 miliarde de dolari, înregistrând o creștere de 19,5%.

Samsung ar putea amâna lansarea Galaxy Fold în China CITEȘTE ȘI Samsung ar putea amâna lansarea Galaxy Fold în China

Afacerile din zona de consumer au ajuns la 52 de miliarde de dolari, cu o creștere de 45%, în vreme ce veniturile din contractele cu operatorii de comunicații au scăzut cu 1,3% la 43,8 miliarde de dolari. Restul veniturile sunt din zona de enterprise.

Compania chineză nu a făcut public profitul net anual, însă a spus că marginea de profit a fost de 8%, adică “puțin mai mare decât în urmă cu un an”.

Huawei a trebuit să facă față în ultimul an unor presiuni din ce în ce mai mari din parte Statelor Unite și a unora dintre partenerii acestora, care consideră a producătorul chinez reprezintă un risc la securitatea națională, fiind sprijinit de guvernul comunist din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
5g