ACEA avertizează: Un Brexit fără acord va lovi industria auto

ACEA avertizează: Un Brexit fără acord va lovi industria auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 sep 2019

Un Brexit fără acord ar trebui evitat cu orice preț, deoarece va lovi în industria auto, a transmis Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, cu prilejul Salonului Auto din Frankfurt.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Conferința de presă a ACEA, prezidată de Carlos Tavares, președinte al asociației și CEO al PSA Group, a transmis mai multe mesaje Uniunii Europene, cel mai important fiind cel legat de Brexit, dată fiind iminența unei ieșiri a Marii Britanii din Uniune, la finele lunii viitoare.

„Acest lucru va crea turbulențe în industrie și va lovi în comunitățile noastre” a precizat Tavares. „Credem că ar trebui evitat prin orice mijloace un Brexit fără acord, care ne va loci comunitățile noastre, care va lovi companiile noastre”, a mai spus șeful ACEA.

Carlos Tavares declarase anterior că este pregătit să închidă uzina PSA din Ellesmere Port, din Anglia, dacă guvernul britanic nu va reuși să obțină un acord cu Uniunea Europeană până la Brexitul din 31 octombrie.

VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: VW a prezentat în premieră noul ID.3, prin care intră în era autovehiculelor electrice CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: VW a prezentat în premieră noul ID.3, prin care intră în era autovehiculelor electrice

În cadrul conferinței, Carlos Tavares a acuzat UE și de lipsa infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice, în ciuda faptului că UE a cerut imperativ constructorilor de automobile să construiască astfel de vehicule cu emisii zero. ACEA a transmis că existau, la finele lui 2018 145.000 de stații de încărcare, de trei ori mai multe ca în urmă cu trei ani, dar departe de necesarul de 2,8 milioane de stații, până în 2030, bazat pe proiecțiile privind producția de mașini electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
acea
brexit
industria auto
carlos tavares
psa