Acțiunile europene au închis în scădere puternică. Indicele german DAX a atins minimul ultimelor cinci luni

Acțiunile europene au închis în scădere puternică. Indicele german DAX a atins minimul ultimelor cinci luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile de miercuri în scădere puternică, iar indicele german DAX a atins minimul ultimelor cinci luni, în urma noilor restricții de urgență anunțate de guvernul de la Berlin pentru combaterea răspândirii Covid-19, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut în timpul tranzacțiilor cu până la 5% și a închis în declin cu 4,2%, la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, scrie News.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a coborât cu 3%, cel mai accentuat declin din ultimele cinci săptămâni.

DECIZIE pregătită - câți străini va lăsa Guvernul să vină la muncă în România în 2021. Anul 2020 - atipic din cauza pandemiei, dar tot au fost cerute permise de muncă CITEȘTE ȘI DECIZIE pregătită - câți străini va lăsa Guvernul să vină la muncă în România în 2021. Anul 2020 - atipic din cauza pandemiei, dar tot au fost cerute permise de muncă

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 3,4%, înaintea anunțării de către președintele Emmanuel Macron a unor noi restricții legate de Covid-19.

”Știrile legate de noi restricții...vor provoca noi îngrijorări legate de creșterea economică în regiune”, a declarat Mohammed Kazmi, manager de portofolii la divizia Absolute Return Fixed Income a UBP.

Acest lucru o va face probabil pe președinta Băncii Centrale Europene (BCE) să lase deschisă posibilitatea pentru noi măsuri de relaxare a politicii monetare, după ședința de joi a conducerii instituției financiare.

Miercuri, Comisia Europeană a propus noi măsuri fiscale și comerciale pentru a combate impactul pandemiei în UE, în timp ce surse apropiate situației au declarat că Germania va crește îndatorarea anul viitor, pentru a finanța noi măsuri de sprijin economic legate de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
companii
dax