Acțiunile operatorului Cathay Pacific Airways din Hong Kong au atins minimul ultimilor 10 ani după concedierea unor angajați protestatari la cererea Chinei

Acțiunile operatorului Cathay Pacific Airways din Hong Kong au atins minimul ultimilor 10 ani după concedierea unor angajați protestatari la cererea Chinei
scris 12 aug 2019

Acțiunile operatorului aerian Cathay Pacific Airways din Hong Kong au scăzut cu până la 4% și au atins minimul ultimilor 10 ani, după concedierea unor angajați protestatari la cererea Chinei, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare a aviației din China a cerut vineri ca operatorul să suspende personalul navigant care s-a implicat și a susținut protestele ilegale din Hong Kong, din motive de siguranță, scrie News.ro.

Compania a aplicat rapid măsura, suspendând un pilot arestat în timpul protestelor anti-guvernamentale din Hong Kong și concediind doi angajați au aeroportului. Cathay Pacific Airways a mai anunțat că va interzice includerea unor angajații ”prea radicali” în personalul navigant care efectuează curse în China continentală.

FOTO Dacia a introdus motorul 1.0 TCe 100 și în oferta din România. Duster rămâne mai ieftin în Franța decât la noi CITEȘTE ȘI FOTO Dacia a introdus motorul 1.0 TCe 100 și în oferta din România. Duster rămâne mai ieftin în Franța decât la noi

Acțiunile Cathay Pacific Airways au scăzut luni la 9,82 dolari HK, cel mai redus nivel atins după octombrie 2018, nivel apropiat de cele atinse în timpul crizei financiare din 2009.

”Acest lucru va afecta în mod direct nu doar zborurile în China ci și pe cele către Europa și, într-o măsură mai mică cele către Statele Unite, având în vedere că zboară prin spațiul aerian al Chinei”, au scris duminică analiști ai firmei Jefferies, într-o notă adresată clienților.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cathay pacific airways
hong kong