Acțiunile Tesla au scăzut cu 6%, la o zi după ce Elon Musk a declarat că este ”puțin mai greu” pentru companie să atragă cerere în contextul încetinirii economiei globale

Acțiunile Tesla au scăzut cu 6%, la o zi după ce Elon Musk a declarat că este ”puțin mai greu” pentru companie să atragă cerere în contextul încetinirii economiei globale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2022

Acțiunile Tesla au scăzut joi cu circa 6%, la o zi după ce directorul general Elon Musk a declarat că este ”puțin mai greu” pentru producătorul de vehicule electrice să atragă cerere în fața unei economii globale care slăbește, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tesla a raportat un profit de 1,05 de dolaripe acțiune, depășind estimările de 99 de cenți pe acțiune. Veniturile au fost de 21,45 miliarde de dolari, sub așteptările analiștilor, de 21,96 miliarde de dolari.

GRAFIC Creștere a vânzărilor Dacia, la nivel global, după trei trimestre. În Europa a vândut peste 40.000 de mașini în plus CITEȘTE ȘI GRAFIC Creștere a vânzărilor Dacia, la nivel global, după trei trimestre. În Europa a vândut peste 40.000 de mașini în plus

Cel puțin șase case de brokeraj și-au redus prețurile țintă ale acțiunilor, iar firma Wedbush Securities a făcut cea mai mare reducere, de 60 de dolari, pentru a-și aduce ținta la 300 de dolari, scrie News.ro.

Musk le-a spus analiștilor că China și Europa se confruntă cu ”un fel de recesiune” care face ca cererea să fie ”puțin mai grea decât ar fi fost altfel”.

Dar el a mai spus că producătorul de vehicule electrice are o ”cerere excelentă” pentru trimestrul curent, deși Tesla a spus că va rata obiectivul anual referitor la livrări, din cauza capacității limitate de transport.

Acțiunile Tesla au pierdut mai mult de o treime din valoarea lor în acest an. Acțiunile au scăzut joi cu 6,5%, la 207,56 dolari pe unitate, după ce au scăzut în timpul tranzacțiilor cu până la 9%, ajungând la un minim al ultimelor 16.

Tesla a ratat miercuri așteptările privind marja brută pentru automobile, din cauza impactului costurilor pentru creșterea producției la noile sale fabrici din Berlin și Austin.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni