Actuala criză din industria de transport aerian s-ar putea prelungi până la finalul anului

 Actuala criză din industria de transport aerian s-ar putea prelungi până la finalul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2020

Companiile aeriene din întreaga lume nu vor începe să își revină din criză decât în ultimul trimestru al acestui an iar orice revenire riscă să fie una de scurtă durată dacă la iarnă va exista un nou val de coronavirus, au avertizat marți șefii Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În plus, este posibil ca numeroase companii aeriene să nu supraviețuiască celui de-al doilea trimestru, din cauza crizei de lichidități provocată de pandemia de coronavirus. Potrivit celor mai recente estimări, companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în al doilea trimestru al acestui an pierderi nete de 39 miliarde de dolari, a declarat marți directorul IATA, Alexandre de Juniac, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T. CITEȘTE ȘI Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T.

IATA se așteaptă ca măsurile fiscale ale guvernelor și acțiunile băncilor centrale să se concretizeze într-o cerere mai mare pentru călătorii cu avionul în trimestrul patru, după o carantină extinsă în trimestrul al doilea și o situație slabă în trimestrul al treilea.

La rândul său, economistul șef al IATA, Brian Pearce, a spus că o creștere în trimestrul patru și un an 2021 puternic sunt scenariul său de bază. "Nu este clar ceea ce urmează să se întâmple. Ar putea fi nevoie de mai mult timp pentru a depăși criza creată de virus. Este posibil ca virusul să revină, așa că explorăm diferite scenarii în care vom avea o perioadă slabă mai lungă iar presiunile asupra companiilor aeriene vor fi mai mari", a spus Brian Pearce.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene